ALEKSIS      HENRIKS      LATERNA      TIILIHOLVI      DORIS
vaihto

ALEKSIN
RAVINTOLAT OY

Puutarhakatu 11,
33210 Tampere

p. 0207 669 069

end

AJANKOHTAISTA     YHTEYSTIEDOT     HISTORIA     GALLERIA     PALAUTE     TYÖNHAKU

Aleksista Aleksikseen

Saara Sinivuoren vuonna 1972 perustama  Ravintola Aleksis, Tampereen Aleksanterinkadulla, oli silloisessa yritysmaailmassa harvinaisuus. Naisyrittäjyyden ja äidin roolin yhdistäminen tarjosi samalla perheen Jaakko-pojalle aitiopaikan ravintolamaailman sykkeeseen.
Vuonna 1978 Sinivuori hankki omistukseensa ravintola Tiiliholvin. Kauppakatu 10:ssä sijaitsevan wieniläisvaikutteisen jugend-rakennuksen upeat puitteet ovat kuin luodut tasokkaalle ruokaravintolalle. Tinkimätön asenne hyvän ruoan ja viinien puolesta on tuonut Tiiliholville useita tunnustuksia ja menestystä alan äänestyksissä. Korkean laadun ja laadukkaan palvelun osoituksena myönnettävä Chaîne des Rôtisseurs -kilpi ansaittiin jo 1984.
Tampereen vanhin yhä toiminnassa oleva ravintola, Laterna, siirtyi Sinivuoren omistukseen vuonna 1980. Historiaa huokuva rakennus toimii nykyää juhla- ja tilausravintolana.
Ravintola Aleksin alakertaan valmistui vuonna 1986 ravintola Doris. Kulttimaineeseen kohonnut rock-henkinen iltaravintola tarjoaa edelleenkin hyvää musiikkia ja live-bändejä. Doriksen tiloissa oli aiemmin toiminut mm. Aleksin disko.
Aleksista muotoutui vuonna 1989 tehdyn remontin myötä konstailemattoman aito tamperelaisravintola Katupoika. 
Satamakadulla sijaitseva ruokaravintola Henriks siirtyi Saaran ravintoloihin vuonna 1993. Samana vuonna Henriksin seinälle kiinnitettiin Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. 
Peritamperelaisen Kauppahallin käytävällä alkoi vuonna 2002 tuoksua ruusujen ja krysanteemien lisäksi japanilainen sushi. Tuoksut tulivat sushibaari Norimarusta.
Toukokuussa 2010 avattu Technopolis Yliopistonrinne Tampere on kaupungin nykyaikaisin kokous- ja konferenssikeskus. Tiloissa toimiva Aleksis on yli 300 paikkainen lounas-, kokous-, konferenssi- ja juhlaravintolakokonaisuus.

Saara Sinivuoren vuonna 1972 perustama Ravintola Aleksi, Tampereen Aleksanterinkadulla, oli silloisessa yritysmaailmassa harvinaisuus. Naisyrittäjyyden ja äidin roolin yhdistäminen tarjosi samalla perheen Jaakko-pojalle aitiopaikan ravintolamaailman sykkeeseen.

Vuonna 1978 Sinivuori hankki omistukseensa Ravintola Tiiliholvin. Kauppakatu 10:ssä sijaitsevan wieniläisvaikutteisen jugend-rakennuksen upeat puitteet olivat kuin luodut tasokkaalle ruokaravintolalle. Tinkimätön asenne hyvän ruoan ja viinien puolesta on tuonut Tiiliholville useita tunnustuksia ja menestystä alan äänestyksissä. Korkean laadun ja laadukkaan palvelun osoituksena myönnettävä Chaîne des Rôtisseurs -kilpi ansaittiin 1984.

Tampereen vanhin yhä toiminnassa oleva ravintola, Laterna, siirtyi Sinivuoren omistukseen vuonna 1980. Historiaa huokuva rakennus toimii nykyään juhla- ja tilausravintolana.

Ravintola Aleksin alakertaan valmistui vuonna 1986 ravintola Doris.
Kulttimaineeseen kohonnut rock-henkinen iltaravintola tarjoaa edelleenkin hyvää musiikkia ja live-bändejä. Doriksen tiloissa oli aiemmin toiminut mm. ranskalaistyylinen bistro ja Aleksin disko. Aleksista muotoutui vuonna 1989 tehdyn remontin myötä konstailemattoman aito tamperelaisravintola Katupoika

Satamakadulla sijaitseva ruokaravintola Henriks siirtyi Aleksin Ravintoille vuonna 1993. Jo samana vuonna Henriksin seinälle kiinnitettiin Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. 

Peritamperelaisen Kauppahallin käytävällä alkoi vuonna 2002 tuoksua ruusujen ja krysanteemien lisäksi japanilainen sushi. Tuoksut tulivat sushibaari Norimarusta.

Toukokuussa 2010 avattu Technopolis Yliopistonrinne Tampere on kaupungin nykyaikaisin kokous- ja konferenssikeskus. Tiloissa toimiva Aleksis on yli 300 paikkainen lounas-, kokous-, konferenssi- ja juhlaravintolakokonaisuus.

Vuoden 2010 alusta alkaen yrityksen toimintavastuu siirtyi Saaran pojalle, Jaakko Sinivuorelle, joka toimii yrittäjänä ja toimitusjohtajana.